Länsvägen och gamla länsvägen

Foto: ©Anders Granath omkring 1930.

Så såg det ut en gång i tiden när vi färdades här vid Brunnsvik alldeles utanför branddammen. Bägge vägarna har används i forna tider.
Den högra vägen går upp mot landsvägsbacken och kommer ner i närheten av Trädkebotten. Anledningen till att den ansågs vara för brant uppför från Landsvägsbacken och ner till den då nya landsvägen. Även om man ibland går upp från andra hållet känns det inom kropp och själ.
 

Samma korsning 1983

Foto: ©N-E Nordqvist 1983

Det kan vara omkring 50 år mellan de den övre och den här bilden från nästan samma plats utanför Brunnsviks folkhögskola. I bakgrunden syns avverkningen inför byggande av sporthallen och det ha tillkommit ett uthus och garage vid kilen mellan de båda länsvägarna.
 

Ytterliggare 35 år senare

Foto: ©N-E Nordqvist 2018-06-26

Ytterligare har det rullat på med åren och denna soliga och varma tisdag togs denna bild med tanke på de andra bilderna. Under några hektiska dagar klistrade man fast ett nytt slitlager på vägen. Nu har ju länsvägen stigit i graderna, och kallas nu för riksväg med en irriterande ljudvolym från den nya vägbeläggningen som ännu inte har fått sina väglinjer målade.