Asfaltering av Storgårdsvägen 2011

Foto: ©N-E Nordqvist 2011-11-15

Storgårdsvägen, mellan länsvägen och cykelbanan har under många år varit utsatt för en hård förslitning. Trafiken på vägen har ökat under många år. På vissa ställen har bilister utsatts för stora risker när vägbanan har på sina ställen fått en puckel mellan hjulspåren med risk för att undereden på låga bilar har skadats. Vägföreningen har nu åtgärdat vägen till en kostnad av 150 000 vilket var välbehövligt. I den arla och den kyliga morgon­stunden i mitten av november var vägen blockerad av PEAB:s asfaltsgäng som såg till att ett nytt lager av asfalt blev lagt på vägen.
 

I väntan på ett nytt lass av asfalt från trakten mellan Falun och Rättvik

Foto: ©N-E Nordqvist 2011-11-15

I väntan på att nästa lastbilslass skulle anlända så blev det tid för både lite mat och kompissnack om arbetet. En del av PEAB:s asfaltgäng hade jag haft kontakt med sedan tidigare då de var här i samband med asfalte­ringen av länsvägen vid ombyggnaden av den före detta bron i Lekom­berg.
 

Det var en kylig morgon

Foto: ©N-E Nordqvist 2011-11-15

Det var som tidigare nämnts en kylig morgon där en lite för lättklädd fotograf fick känna av novemberkylan. I den arla morgonstunden var det  bara att ta kameran och gå dit för att se vad som gjorde att det blinkade av gulröda varningslampor.
Här lägger de asfalten den sista delen upp mot länsvägen innan ett nytt asfaltarbete väntade, även det mellan cykelbanan och länsvägen vid Burens.