En bildsammanställning från lekombergsdagen den 5/6 2016.

Ett hundratal besökare tog tillfället i akt att besöka utsiktspunkten vid Lekomberg samt träffa bekanta från när och fjärran denna dag i strålande solsken och med blå himmel, men den lite kalla nordliga vinden gjorde sig påmind då och då.

Ludvika folkdansgille

Nio deltagare från Ludvika folkdansgille hade under lekombergsdagen en uppvisning i olika folkdanser. Ett uppskattat besök från deras sida att ta kontakt för att visa deras verksamhet, eventuellt att locka flera till att dansa folkdans. På slutet var det en inbjudan till att de närvarande att prova på att dansa folkdans.

Några lokala försäljare från Norrvik visade upp sin lokala verksamhet från hantverket inom keramik, (Norrvikshästens Keramik) samt en del av  säsongens växter från Lilla Wextverket, en handelsträdgård i Norrvik. Vilket lockade en del intresserade kunder.

Ludvika kommuns definitivt vackraste plats för korvförsäljning var den här dagen vid Lekombergs utsiktspunkt med de blånande bergen i bak­grun­den som gav tankar till Dan Andersson skildringar i sin mångfald av dikter.
Även den obligatoriska kaffetåren fanns att tillgå för den som glömde eftermiddagsfikat.

Några rader om de blånande bergen i bakgrunden var inte tänkt att jag skulle skriv om, men vad mer passande ändå när Willys Washroom lite senare på dagen klämde i med sina gitarrer och sjunger inledningsvis en visa om Dan Andersson vilket föranledde mig att dra lite mer på smilbanden, när man fått föraningar om var och när den visan kom till.

I den nu gamla transformatorstationen hade Lisette Merenciana en utställning, en blandning av attributer som bidrog till en enhet och den handlade om reflektioner kring gruvarbete med många olika tankegångar som kanske var lite för abstrakta för gemene man. För att sätta sig in den här utställningen bör man nog veta lite mer om gruvarbete förr i tiden.

Foto samtliga bilder ©N-E Nordqvist 2016