Lekombergsdagen 2017

Foto: Samtliga bilder ©N-E Nordqvist 2017

De som tog sig tid att besöka Lekombergsdagen kunde njuta av ett för årstiden lite ovanligt väder, där upp på höjden, 14-15 grader varmt, även om temperaturen var som den var, så får man vara glad att det var vind­stilla, inget regn föll över arrangemanget.
En kall narig blåst är inget man vill ha denna dag, då en hel del bygdefolk från när och fjärran dyker upp på den gamla gruvbacken vid Lekomberg och nya kontakter knyts. Personer, som har gått i skolan vid Sörvik, vilka man inte har sett på många år möts här igen.
Ett mycket uppskattat inslag var spelmanslaget Vädurarna som spelade i två omgångar. Tipspromenaden samlade 39 deltagare.

Enkel servering av grillad korv som gick åt, likt en smörklick i en varm stekpanna. Sitta och njuta av korven och se de blånade bergen och sjön Väsman i fonden. En njutning även för en barnamun.

 

Ett annat populärt inslag var bakningen av hälle­kakor och tunn­bröd som gräddades på en elekt­risk uppvärmd bakhäll.
Tillströmningen av be­sö­ka­re som uppskatta­de det laktosfria brödet gjorde att de ingredien­ser som de beräknades räcka till dagens bak tog slut, så de var tvungna att  inför­skaffa mera. Men det räckte inte för när dagens bakning slut­sumrerades var alla brödkakorna slut.
 

Utställningen i det gamla transformatorhuset

Årets utställare var Tomas Karlbäck från Sörvik som visade sin färdighet med färger och penslar.

 

Ludvika folkdansgille hade uppskattade uppvisningar av folkdansens turer.

Under spelningen från "Vädurarna" så tog några deltagare upp den spontana  glädjen i att få dansa till levande musik på gruvbacken i Lekomberg. Vilket uppskattades av många besökare.